Nieuws

vrouwenboksen

Boksen? Dat is toch een echte man­nen­sport? Niets is minder waar! Ook vrouwen gaan steeds vaker boksen. En dat is logisch want het is niet alleen superleuk, er kleven ook heel veel voordelen aan! Wij hebben vijf redenen voor vrouwen op rij gezet om te beginnen met boksen.


1.Conditie

Boksen is enorm intensief, je bent constant actief aan het bewegen. Boksers vinden de balans tussen krachttraining en het uithoudingsvermogen. Maar dat is niet het enige! Ook ben je bezig met het trainen van je motorische vaardigheden, je coördinatie en flexibiliteit. Dit alles zorgt voor een hele verbetering van je conditie.

2.Full body workout

Niet alleen je conditie wordt aangepakt met boksen, het is gelijk een workout voor je gehele lichaam! Een training van 45 minuten zorgt voor een verbranding tussen de 600 en 800 calorieën. Je traint je armen, benen, rug, billen en buikspieren. Boksen is geweldig voor vermindering van de vetmassa en versterking van de spieren. Plus boksen is vaak in een uurtje klaar, vergelijk dit maar eens met de tijd die je in de sportschool moet doorbrengen om je hele lichaam te trainen.

3. Zelfverdediging

Boksen is geen officiële zelfverdedigingssport, dat klopt. Maar je leert er wel om goed van je af te slaan. Hoewel je graag het beste van mensen denkt is het altijd belangrijk om je goed te kunnen verdedigen. Niet alleen leer je bij boksen vuist en voetslagen uit te delen, ook leer je deze af te weren! Hierdoor voel je minder kwetsbaar waardoor je zelfvertrouwen ook een boost krijgt.

4. Stress

Bij boksen kan je voor een uurtje even alles loslaten. Je springt, je slaat, je bent constant actief en leeft je helemaal uit. Heb je veel aan je hoofd? Bij boksen kan je dit eruit slaan. Je focust je voor even totaal op iets anders en laat al je problemen gaan. Verder zorgt een bokssessie voor een energieboost en voor meer ontspanning. Zeg maar dag tegen de stress!

5.Sociaal

Boksen doe je samen! Dit zorgt voor veel interactie en nieuwe sociale contacten. Je bent er allemaal voor dezelfde reden: om te boksen. Veel oefeningen worden samen gedaan, dit kan met zijn tweeën zijn of in een groep. Zo wordt je eigenlijk gedwongen om met andere mensen samen te werken, zelfs als dit buiten je comfortzone ligt. Dus ook voor mensen die het moeilijk vinden om nieuwe contacten te leggen is boksen de ideale sport!

Ben jij overtuigd? Neem dan nu contact met ons op en ontdek waarom ook jij enthousiast wordt van boksen!